1 2 REFUGIS 2000  
petit vignemale PER OSSUE
Se surt de l'Embassament de Ossoue (1.840 m) (9 Km. des de Gavarnie). Avançant per un ampli pla, a l'arribar al fons de la vall apareix una imponent cascada. Sorteja’n llavors el torrent mitjançant una passarel•la, el camí s'eleva sobre el salt d'aigua amb la finalitat de penetrar en l'estret barranc. Després es perd una mica d'altura per a travessar el "Pont de Neige". Es tracta d'una gelera perenne format pels devessalls i situat en l'entroncament de diverses torrenteres. Progressant en zig-zag per un pronunciat vessant herbosa i vorejant un promontori s'arriben a les "Grottes Bellevue" (2.400 m). Una pedregosa pendent que voreja la punta oriental del Petit Vignemale dóna accés al refugi de Bayssellance (2651) (2,45 H). (És el refugi guardat més alt del Pirineus).
Seguim directes al capdavant, cap al coll, deixant les marques de GR que zigzaguegen cap a la dreta, encara que acaben anant al mateix coll, Hourquette d'Ossoue (2734). Al coll girem a l'esquerra, pujant directes per un sender amb diverses bifurcacions que van totes al evident pic del Petit Vignemale (3032) (F) (4,00 H).
La baixada la fem pel mateix camí.
Total 9,15 hores
 
31 AGOST 2006
Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
petit vignemale PER LES OULETTES
ACCÉS EN VEHICLE
A la ciutat de Lourdes (Midi Francès) haurem de prendre la carretera D-821 fins al poble de Pierrefitte-Nestalas, en aquest poble, prenem la d-920 fins a arribar a Cauterets. En Cauterets, seguir les indicacions a Pont d'Espagne (Hi ha un pàrquing de pagament i per cert una mica car).
Sortim del pàrquing del Plateau de Pountas a 1460 metres, passem per sota l'edifici de les telecabines i continuem per una carretera asfaltada que en breu, donarà una corba a l'esquerra (en el sentit de la marxa) i de nou a la dreta, poc després de donar aquesta última corba, apareixerà a la nostra dreta un sender senyalitzat (Uns 5 minuts des del començament) amb un cartell indicant que és el GR-10, en aquest camí veurem poques marques de GR, però el camí és molt evident i no hi ha problema de perduda.
Continuem doncs pel sender primer en forta pujada i fent llaçades per al poc, quan entra de ple en la vall, anar suavitzant la inclinació del terreny, fins arribar al Lac de Gaube a 1730 metres.
Des del Lac de Gaube continuem per la senda que voreja tot el llac per després ascendir progressivament en una mica més de dues hores fins al refugi de Oulettes de Gaube, salvant un desnivell d'uns 425 metres. A la meitat del recorregut ens trobem amb la cascada de Esplumouse, sempre amb el riu Ouletets de Gaube i la seva vall com a company.
El Vignemale comença a treure el cap tímidament, encara que ja s'intueixi vertiginós, per poc a poc anar convertint-se en la majestuosa paret nord, amb el seu tallat canal esquerre, visible en la seva totalitat, amb les glaceres, les seves restes a l'estiu, de Gaube i Petit Vignemale .
Arribant al Refugi de Oulettes de Gaube de 2551 metres el refugi es guardat, te 75 places, es obert del 01 de juny al 01 d'octubre, també si voleu, tenen cuina lliure, hi ha mantes. La vall s'aplana i unes bucòliques praderies contrasten amb l'abrupta paret Nord del Vignemale.
Deixem el Refugi des Oulettes de Gaube, a l'esplanada que hi ha davant del refugi sud-est i després est, hi ha el camí que condueix a la Hourquette d'Ossoue (GR-10), el terreny per on discorre el veritable camí és un tàlveg, vam començar pujant fent llaçades per l'empinada vessant direcció cap al coll de Hourquette d 'Ossoue dues hores marca el primer rètol anem pujant creuant rierols fins arribar a un coll que el camí es divideix seguim de front , el de l'esquerra va als Lacs d'Arraillé.
Comencem a trobar neu contínua i per precaució ens posem el grampons doncs la part final te una pendent de uns 25_30º
Mentre pugem observem el sector del Balaitous i seguim fins a la Hourquette d’Ossoue.
Un cop transposada l'Hourquette d'Ossoue, (2.734 m.)  ja en l'altre vessant però sense baixar veiem el refugi de Bayssellance
Ens dirigirem per l'ample llom del Petit Vignemale en direcció sud-sud-oest i en forta pujada seguirem pujant pel llom fins arribar sense problemes al abans cim del Petit Vignemale
Al cim del Petit Vignemale de 3032 metres, per arribar al cim tenim un curt pas però molt aeri, el creuem i fem les fotos de rigor contemplem la glacera del Vignemale i retornem per el camí de pujada.
Fem una parada al refugi on comprovem que el tracte és molt bo, el guarda és un tio molt enrotllat i parla espanyol i la cervesa està molt fresca.
Ara baixem per el altre costat del refugi enllacant el camí de pujada a un replà que trobem un pont per passar.
Desfem el camí de pujada fins el Llac de Gaube
Fins el Llac de Gaube es pot arribar per funicular, però nosaltres el trobem tancat, però podem baixar igualment, ara baixarem per el canto oposat de pujada, per les pistes d’esquí que arriben al Pont d’Espanya on gaudirem de uns salts d’aigua meravellosos.
I finalment arribem al pàrquing Plateau de Pountas després de 24,96 km
 
14 AGOST 2014
Josep i Lourdes
 
14 AGOST 2014
Josep i Lourdes
 
16 JUNY 2019
Montse, Josep i Lourdes
 
16 JUNY 2019
Montse, Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
METEOFRANCIA