1 2 REFUGIS 2000  
petit vignemale PER OSSUE
Se surt de l'Embassament de Ossoue (1.840 m) (9 Km. des de Gavarnie). Avançant per un ampli pla, a l'arribar al fons de la vall apareix una imponent cascada. Sorteja’n llavors el torrent mitjançant una passarel•la, el camí s'eleva sobre el salt d'aigua amb la finalitat de penetrar en l'estret barranc. Després es perd una mica d'altura per a travessar el "Pont de Neige". Es tracta d'una gelera perenne format pels devessalls i situat en l'entroncament de diverses torrenteres. Progressant en zig-zag per un pronunciat vessant herbosa i vorejant un promontori s'arriben a les "Grottes Bellevue" (2.400 m). Una pedregosa pendent que voreja la punta oriental del Petit Vignemale dóna accés al refugi de Bayssellance (2651) (2,45 H). (És el refugi guardat més alt del Pirineus).
Seguim directes al capdavant, cap al coll, deixant les marques de GR que zigzaguegen cap a la dreta, encara que acaben anant al mateix coll, Hourquette d'Ossoue (2734). Al coll girem a l'esquerra, pujant directes per un sender amb diverses bifurcacions que van totes al evident pic del Petit Vignemale (3032) (F) (4,00 H).
La baixada la fem pel mateix camí.
Total 9,15 hores
 
31 AGOST 2006
Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
petit vignemale PER LES OULETTES
Sortim de l'aparcament de pagament de Plateau des Pountas a les 6 del mati i prop de les cascades del Pont d'Espanya.
Des del Lac de Gaube continuem per la senda que voreja tot el llac per després ascendir progressivament en una mica més de dues hores fins al refugi de Oulettes de Gaube, salvant un desnivell d'uns 425 metres. A la meitat del recorregut ens trobem amb la cascada de Esplumouse, sempre amb el riu Ouletets de Gaube i la seva vall com a company.
El Vignemale comença a treure el cap tímidament, encara que ja s'intueixi vertiginós, per poc a poc anar convertint-se en la majestuosa paret nord, amb el seu tallat canal esquerre, visible en la seva totalitat, amb les glaceres, les seves restes a l'estiu, de Gaube i Petit Vignemale .
Arribant al Refugi de Oulettes de Gaube, la vall s'aplana i unes bucòliques praderies contrasten amb l'abrupta paret Nord del Vignemale, aquí agafem aigua.
Deixem enrere Oulettes i començàrem a pujar a la recerca de la Hourquette D'Ossoue, és una immensa pedrera però amb molt bon camí.
El glacier des Oulettes, als peus del Vignemale veiem l'escàs serrac que queda és una llàstima.
Ara és el mateix camí de la vegada anterior escrit més amunt Petit Vignemale (3032) (F) (4,30 H), la volta la fem pel mateix camí.
Total 9,25 hores
 
14 AGOST 2014
Josep i Lourdes
 
14 AGOST 2014
Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
METEOFRANCIA