1 2 REFUGIS 2000  
milieu_tapou_i agulles
es tracta d'un recorregut no evident, en el qual no cal seguir la via més lògica (que ens portarien a tallats sobre la Vall d'Ossoue) i en el qual hi ha de tenir un bon sentit de l'orientació i portar un bon mapa; per tant, en cas de boira és totalment desaconsellable.
Sortim de l'Embassament de Ossue i prenem el GR-10 que es dirigeix cap a la cabana de Lourdes. Abans d'arribar-hi, deixem aquest evident sender i prenem a la nostra dreta un sender indicat amb dues fites, que ens pujarà per un llom cap al Pic Rond.
Prenem com a referència aquest pic i guanyem alçada ràpidament seguint les escasses fites. En molta part del recorregut herbós no hi haurà sender, pel que cal anar amb molta atenció a les fites.
Voregem el Pic Rond per la dreta i avancem cap a la següent referència: el Pic Pointu.
Aquest també el deixem a la nostra esquerra guanyant alçada per un vessant ben senyalitzada. Encara que a vegades no hagi sender, el recorregut és fàcil ja que les fites estan ben col•locades i simplement cal seguir-les.
Un cop superat el Pic Pointu, perdem una mica d'alçada per arribar a la zona dels llacs de Montferrat, els quals deixarem a la nostra esquerra.
Aquest tram és caòtic, ja que no hi ha cap referència dels cims, i amb boira ha de ser un parany.
Seguim guanyant alçada aquest cop fins a traspassar per la dreta una altra vegada un contrafort que baixa del Petit Pic de Tapou.
A partir d'ara el sender és més evident, en estar més encaixonat guanyem alçada pel pedregós corriol. Ara arribem al coll que separa el Pic Milieu i el Tapou. Arribem al Milieu (3.130 m).
Tornem al coll . D'aquí resta pujar, havent de posar les mans a vegades per ajudar-nos i sense cap dificultat fins al cim del Gran Tapou (3.150 m).
Aquí es pot dir que finalitza el recorregut senzill; a partir d'ara la travessia es complica si volem pujar a les Agulles.
Des del Grand Tapou comencem la baixada per l'aresta vertical i amb roca bastant solta prestant molta atenció, ja que és molt fàcil tirar pedres, fins a la bretxa situada entre els dos pics (3102 m).
Des d'aquesta bretxa la pujada directa suposa l'escalar un pas extraplomado d'IV º (hi ha instal•lació de ràpel per baixar-lo) i molt exposat.
Pel que és millor baixar alguns metres per la canal pedregosa, o per la mateixa aresta del Tapou, fins que puguem passar a la paret de l'Agulla per un pas evident. Aquesta és bastant ampla i amb roca bastant segura, de manera que anem ascendint cap a la bretxa situada entre les dues Agulles per l'itinerari més fàcil, grimpo els pocs metres que queden per una paret bastant vertical, però amb bona roca i agafades fins al cim (PD +) Agulla Inferior de Tapou (3124 m)
Del cim de la Punta Inferior torno a baixar a la bretxa i començament la grimpada a la següent i última Agulla, Agulla Superior de Tapou (3.132 m.)
Es tracta d'una grimpada d'uns vint metres senzilla (PD) per la dreta del tall de l'aresta, i amb bona roca.
La tornada és pel mateix lloc i la veritat és que es fa molt pesada, és un recorregut molt llarg i molt desnivell hem de superar un desnivell positiu de 1.600 metres
Total amb parades 12, 00 hores.
 
11 AGOST 2009
Josep i Lourdes
 
11 AGOST 2009
Josep i Lourdes
 
Track Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
METEOFRANCIA