1 2 REFUGIS 2000  
CERBILLONA I AGULLA
Sortim al Barrage d'Ossue (1785), a les 4,30 hores voregem l'embassament i al final de l'esplanada creuem un pont que ens porta a l'altre costat del barranc, aquí emprendrem una empinada ascensió per un estret corriol que va penjada a la paret dreta (orogràfica) del barranc.
Nombroses zetes ens conduiran a les Coves Bellevue (2420), a "la corona del Vignemale" hi ha tres grups de coves esculpides en roca a petició del comte Henry Russell que va comprar el massís per a 100 anys. Aquest és el primer grup de coves, els altres es troben a la paret sota la Clot de la Hount i sota el cim del Pique Longue.Así caminem per la glacera fins al coll que separa el Cerbillona i la Clot de la Hount, vam pujar caminant al Cerbillona.
Aviat apareix la glacera d'Ossue davant dels nostres ulls, ara és el moment de calçar-nos els grampons i el piolet a mà, sempre recordant que les esquerdes es formen sota la paret del Petit Vignemale. Les primeres rampes són les més fortes i creuem la glacera i el seguim fins al fons passant davant del Gran Vignemale (3180).
Així caminem per la glacera fins al coll que separa el Cerbillona i la Clot de la Hount (3195). En treure el cap al vessant de la Vall d'Ara es gira a l'esquerra, superant la suau carena arribem al Cerbillona (3247) (F) (5,00 H).
Des de la mateix cim es veu la Agulla, ens espera un descens descompost.
Deixem el cim d'aquest pic començament la baixada pel corredor de pedra totalment descomposta que baixa fins a l'altura de l'Agulla. Al començament es baixa bé pel centre del corredor, per on més solta està la roca, lliscant per ella. Hi ha un moment en el qual el corredor s'empina més encara, apareixent diversos petits talls, pel que tir cap a l'esquerra, cap a una aresta de color vermellós fins que aquesta també es posa molt vertical.
Torno a tirar cap a la dreta havent de desgrimpar per corredors també amb roca solta fins arribar a una bretxa situada a la base de l'Agulla. D'aquí només resta enfilar una desena de metres per bona roca (AD) fins arribar a l'aèri cim Agulla S.O. de Cerbillona (3051 m).
Des del cim hi ha una vista espectacular de la Vall d'Ara, així com dels corredors que pugen cap al massís del Vignemale.
El terreny és caòtic, tot està trencat.
Després de treure diverses fotos, no queda mes remei que afrontar la pujada, pel que torno a desgrimpar fins a la bretxa, i començo a pujar grimpant per l'aresta de color vermellós que anteriorment em va fer enrere. La roca en general és sòlida, però arriba un moment en el qual l'aresta desapareix i es converteix en pedrera, travesso una zona de roca molt descomposta i esgotadora, fins l'aresta situada a la nostra esquerra. Aquí la roca torna a ser sòlida i grimpo còmodament fins a arribar finalment al cim del Cerbillona.
L'ascens el realitzem extremant les precaucions, per evitar tirar-nos pedres. Està molt trencat i tota precaució és poca.
La baixada ho fem pel mateix lloc amb un total de 8,30 hores.
 
21 JULIOL 2012
Josep i Lourdes
 
21 JULIOL 2012
Josep i Lourdes
 
Track Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
METEOFRANCIA