1 2 REFUGIS 2000  
FORQUETES
Sortint del Refugi d'Ángel Orús o del Forcau (2095) iniciant el flanqueig de les agrestes crestes del Forcau per terreny cobert al començament per nerets, més tard per pedreres, progressant en direcció NO es penetra en el Bal de Llardaneta, baldejant el seu torrent a un pas senyalitzat (2450) es segueix el seu curs (ONO), tornant-lo a creuar al aproximar-se al Ibón de Llardaneta (2670) (1,30 H) i vorejar la cubeta pel nord. Per evitar el fons del barranc es traça una diagonal ascendent (SO) que per terreny pedregós o geleres arrimem al Coll o Forqueta de Eriste (2860) (2,15 H).
Un cop al peu del coll es gira a l'esquerra, ascendint (SSO) al començament per camí, després pel fil de la carena i evitant obstacles per un o altre flanc. Després d'un tram horitzontal, es defuig la torre cimera per l'esquerra mitjançant una lleixa. Després la vessant de Llardaneta s'enllaça amb el pendent de blocs de granit que porta al Pic Turets o de la Forqueta (3007) (F) (2,45 H).
Per passar al ciml secundi es baixa per la carena a la bretxa comú. Llavors apareix una cota entremigs amb un pas exposat. És preferible vorejar per l'est, perdent una mica d'alçada abans d'arribar al Pic ES. de la Forqueta (3004) (F) (3,00 H).
Baixem a la recerca d'una escletxa (2845) sortint a la Bal de Forcau baixant per un corredor molt descompost arribant al Refugi del Forcau o Ángel Orús.
Total amb parades 7,30 hores.
 
01 SETEMBRE 2007
Angel, Lluís, Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
Temps a Eriste