1 2 REFUGIS 2000  
Trois Conseillers_TurÓn del NÉouvielle_Pointe Reboul-Vidal
Iniciem la marxa creuant la presa de Cap de Long (2175), seguint en l'altre extrem el camí que guanya alçada en diagonal que porta al Pas du Gat. Abans d'aconseguir-lo surt per l'esquerra un precari camí que passa per plataformes i terrasses, mentre bordegem la Creta des Laquettes i dominant els penya-segats del llac. Després d'esquivar un contrafort del Ramoung i de travessar un laberint de blocs s'arriba a la base d'un gelera perenne, situat sota la Bretxa de Néouvielle.
Superant la pala de neu per on és menys pendent s'entra en l'estreta rimaia, però en aquesta ocasió estava massa estreta impossible de passar-hi vam optar per creuar un altre gelera i fer una grimpada per arribar al corredor que puja en diagonal i per terreny descompost fins la Bretxa de Néouvielle (2926) (PD) (3 H).
Es gira a la dreta remuntant el llom de la carena, on s'alternen les pedreres amb la roca ferma, fins a arribar al cim del Pic des Trois Conseillers (3039) (PD) (3,35 H).
Per salvar la retallada cresta perdem una mica d'alçada pel vessant de Cap de Long i seguint un camí arribem gairebé sense obstacles al cim del Turón del Néouvielle (3035) (F +) (4,30 H).
Deixant les motxilles, des del cim es descendeix cap a la carena meridional per terreny pendent i descompost, podent flanquejar per l'est el primer promontori i enfilant des de la següent bretxa a la Pointe Reboul-Vidal (3007) (F +) (4,45 H). Pujant pel mateix lloc tornem de nou al Turón (5,00 H).
Tornem direcció als Trois Conseillers aconseguint el coll de Maniportet (2996) i baixant per la morrena lateral del desaparegut Glacier de Maniportet, travessant un gran pedregam arribem a la penosa pujada de la Bretxa de Chausenque (2790) (7,30 H)
Passant a la vessant del Lac d'Aubert que puja la ruta normal del Néouvielle seguint el concorregut camí gairebé fins al final es gira a la dreta remuntant les pendents herboses i trams rocosos que permeten assolir la Creta des Laques al Pas du Gat (2465 ) (10,15 H). Baixem uns 50 metres de desnivell enllaçant el camí que hem fet al matí fins a la presa de Cap de Long 12,00 hores.
 
 
9 JULIOL 2011
Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
Meteo france