1 2 REFUGIS 2000  
PIC LONG PER EL PAIS BACHE
Emprenent la marxa a l'embassament de Cap de Long (2175), rodejant-lo pel seu marge esquerra, al topar amb els penya-segats es prossegueix a major alçada. Baixant en l'altre extrem (2250) es progressa per el marge dret, però per causes de la crescuda del torrent pugem per una paret pel seu marge esquerra. Arribant a un petit estany (2570), tornem a guanyar alçada per tarteres. En doblar la morrena del contrafort oriental del Pic Maubic (2800), arribant al petit Glacier de Pays Baché.
El pendent és suau, fins arribar al peu de la muralla que es torna més inclinada fins topar amb la pedra polida per la pèrdua del nivell de la glacera. Per superar el tram clau de l'ascensió cal situar-se en la perpendicular de la bretxa més propera al cim. Escalant un curt ressalt inicial molt pulit, s'entra a la pronunciada xemeneia (IV) que desemboca a la Hourquette del Pic Long (3099). La resta no planteja dificultats.
Envoltant la piràmide cimera per una cornisa s'arriba a la cara sud amb un pedregós canal que porta al Pic Long (3192) (PD) (4,30 H).
Cal continuar ... Baixem fins a la Hourquette del Pic Long per això destrepamos la xemeneia i fem un flanqueig cap a la bretxa prèvia a l'Aigulle Badet.
Seguim cap a la Aigulle Badet, que no és la que destaca sinó que està davant però en ser de menor alçada no es percep. L'agulla del darrere tot i ser més elevada no té una prominència de més de 10 metres per la seva bretxa Aquest pel que no es considera com un pic de 3000 metres.
Ara si que es veu en primer pla l'Aigulle Badet. L'ascensió no és difícil (II º) en blocs de bona qualitat, Aigulle Badet (3.135) (PD) (5,15 H).
Ara toca un punt una mica delicat, es baixa uns metres per sota de l'agulla cap a la vessant del Pays Baché i es destrepa una xemeneia que separa l'Aigulle de Badet de la agulla secuandaria. El flanqueig d'aquesta última es realitza per una canal una mica exposada i descomposta el que obliga a realitzar els passos amb molta cura i seguretat, el flanqueig se'ns complica una mica per una placa de gel que hem de sortejar perdent força alçada per un caneló molt descompost fins topar amb una roca polida per poder passar, per poder continuar ens pugem a la cresta un altre cop per plaques de gel i ens tornem a trobar un altre pas força aeri ja que és un pas de cavall. Sense més obstacles arribem al cim del Pic Badet (3.160) (PD) (7,00 H)
Busquem la sortida més ràpida o que creiem que és la millor, ja que el temps empitjora per moments.
Un cop al cami retornem pel mateix lloc total amb parades i ensopegades 12 hores.
 
10 JULIOL 2010
Josep i Lourdes
 
10 JULIOL 2010
Josep i Lourdes
MAOU_BADET_aGULLA bADET_PIC LONG
Sortim de Cap de Long, vorejant primerament l'embassament de Cap de Long, per dirigir-nos cap a la Hourquette de Cap de Long. En poc més d'hora i mitja aproximadament, arribem a un petit llac, després d'haver salvat un fort desnivell. A partir d'aquí seguim una mica més el camí que va cap a la Hourquette de Cap de Long, per desviar posteriorment i continuar fora de sender en un primer moment (després el reprenem), cap a un coll entre els pics Maou i Badet. El que de lluny sembla una pujada complicada al coll, després es fa bé.
Arribem al coll, el camí va en general per la cara oest, anant en algun moment a plena cresta, i de tant en tant toca emprar les mans per progressar. Al cim es troba una gran fita, Pic Badet (3160) (PD-) (3,30H).
Després, ve el tram més complicat de la travessa. Cal fer un petit descens, i deixar l'aresta per anar franquejant pel costat del Glacier del Pays Baché. El pitjor de tot és que la roca està molt trencada, de manera que s'ha d'anar amb molt de compte. En un punt, vam decidir muntar un ràpel per sortir sota la bretxa que separa la Aiguille Badet d'una avantcim, que encara és més alta, no està en el catàleg dels tres mils. Pugem a la bretxa, i d'aquí a la Aiguille per una xemeneia més senzilla del que sembla a primera vista Aigulle Badet (3.135) (PD) (4,30 H).
Com que som masoquistes tornem a desfer el camí fins el coll que separa el Pic Badet i el Maou per fer el Pic Maou, de nou hem d'anar pel fil de l'aresta per presentar-nos al peu del Pic Maou. La roca canvia a color blanquinós i hem de grimpar per l'esquerra unes lloses on molta gent es gira. Després de la breu grimpada arribem al Pic Maou ( 3074) (F+) (8,00 H).
Total amb parades 11,30 hores.
 
16 JULIOL 2012
Javier, Jose Manuel, Jaime, Josep i Lourdes
 
05 JULIOL 2015
Fina, Josep i Lourdes
 
05 JULIOL 2015
Fina, Josep i Lourdes
PER L' ARESTA OCCIDENTAL
Emprenent la marxa a l'embassament de Cap de Long (2175), envoltant pel seu marge esquerra, en topar amb els penya-segats es prossegueix a major alçada. A l'altre extrem es perd alçada anant a creuar el Torrent de Cap li Long per terreny pantanós (2180), prop de la cua del llac. A continuació s'agafa el camí que remunta el vessant occidental fins arribar a la Horcada de Bugarret (2614) (1,55 H).
Descendint a la vessant oposat per un corredor d'herba i grava flanquejant per dos contraforts fins als voltants del Lac de Bugarret, es creua el torrent del mateix nom (2320) girem a la dreta i avancem per sobre de la llera fins a la conca del Lac Tourrat (2620) (3,15 H), es realitza un flanqueig pels tarteres que dominen la seva ribera occidental, enllaçant amb la vessant situat sota la cara nord del Pic Long. Guanyant alçada per costeruts pedreres o geleres a la vora del Glacier du Lac Tourrat fins a pujar una cota secundària (2951). Travessant una bretxa i superant una cresta descomposta sortim al fals cim (3016) ia l'àmplia cimera de la Pale Crabounouse (3021) (F) (5,30 H).
Avançant després pel llom cap al sud passem una altra cota irrellevant (3015) tornem a girar a l'esquerra arribant al Pic Bugarret (3031) (F) (6 H).
Baixem una mica per on hem pujat i fem un flanqueig una mica delicat per terreny molt descompost i arriscat pel costat dret del cim, (el millor és fer un curt ràpel) i arribem a unes plaques llises que per a millor seguretat fem un ràpel fins al coll, passant per una xemeneia i buscant el millor camí (està poc marcat) arribem a la Dent d'Estibere-Male (3017) (PD) (7,30 H).
Baixem a la horcada buscant el millor camí i comencem la pujada per l'aresta, sempre aèria però amb excel.lents preses progressant gairebé sempre pel seu tall i aprofitant l'ocasió per contemplar l'abisme de la cara nord un dels paratges més salvatges del Pirineu, en topar amb el ressalt superior es deixa la carena per la dreta, enllaçant amb la ruta normal.
Baixem rapelant pel Pays Baché
 
15 AGOST 2013
Montse, Jaume, Josep i Lourdes
 
05 JULIOL 2015
Montse, Jaume, Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
Meteo france