1 2 REFUGIS 2000  
NÉOUVIELLE
Comencem l'ascensió al mur de contenció del Lac d'Aubert, a l'altra banda el camí es bifurca immediatament. Es deixa a l'esquerra la ruta de l'embassament de Cap de Long per la Creta des Laques al Pas du Gat , guanyant alçada per terreny herbós amb trams de roca. Donant una volta ascendent cap a la dreta, es travessa la carena que es desprèn de la torrassa de Ramoung per la Breche Barris (2439) (0,45 H).
Perdent llavors una mica d'alçada es creua un caos de blocs on convé deixar-se guiar per les fites. A continuació es remunta una vessant d'herba, pedregars i galeres, volta’n les torrenteres que formen les cascades del Lac d'Aubert. En acostar-se el contrafort NNE de Néouvielle (2700) (1,45 H).
Sobrepassem un esperó i al peu de la Bretxa de Chausenque girem a l'esquerra, entrar al estret circ que allotja la desapareguda Glacera de Néouvielle, nosaltres (hi havia boira) vam agafar el camí equivocat i vam agafar una xemeneia abans d'hora, com que hi havia els rocs mullats relliscava bastant, i bordejant el pic més amunt del normal
Quan apareix a l'altre costat l'antiga Glacera de Ramoung es rodeja la piràmide cimera per una cornisa horitzontal, enllaçant amb les lloses polides que condueixen a l'aguda cimera del Pic de Néouvielle o d'Aubert (3091) (F) (4,00 H).
La baixada pel mateix lloc total amb parades i distraccions per la boira 8 hores.
 
10 OCTUBRE 2009
Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
Meteo france