1 2 REFUGIS 2000  
ESTARAGNE_CAMPBIEIL_LENTILLA
Més avall de l'embassament de Cap de long, la carretera creua el pont del Torrent de Estaragne (2080). A partir d'aquí es recorren les praderies de la vall en direcció sud, pel marge esquerre del curs d'aigua. En arribar a la capçalera (2200) es gira a la dreta per arribar a les bores de la carena oriental del Grand Pic d'Estaragne (2400).
Al recórrer la vall s'aprecia una especie de cicatriu que creua la vessant en diagonal per sota del cim. Pujant per una cornisa obliqua fins a la carena oriental (Crête des Cintes Blanques) i emprenent després una curta aproximació per tal d'evitar el ressalt del cim, assolint immediatament el Pic d'Estaragne (3006) (F +) (2,25 H ).
Baixem per la vessant nord direcció al Campbieil, perdent una mica d'alçada per terreny exposat si hi ha neu, fins a trobar la obertura (2922), continuem el camí fins a trobar una roca polida (I) delicada si el terreny està mullat, sense més complicacions arribem al Pic de Campbieil (3173) (F +) (3,45 H). Seguint una ampli i bon camí arribem al Pic Lentilles o Campbieil SW (3156) (4,00) (F).
La via de retorn més directa va per la costeruda i pedregosa vessant NO. Arribant a la Horcada Badet (2902) i passant per un altiplà ple de tarteres amb camí abalisat per fites fins a una muralla que passa pel costat del torrent que desemboca al Cap de Long, seguint el camí que envolta per sobre de l'embassament de Cap de Long amb alts i baixos fins arribar a la presa (2175) seguint la carretera fins al punt de partida.
Total amb parades 8,00 hores.
 
18 OCTUBRE 2009
Lluís, Josep i Lourdes
 
Tornem al Estaragne ia l'Campbieil, però aquesta vegada mig hivernal i de baixada fem el Maubic
 
22 JUNY 2014
Montse, Jaume, Josep i Lourdes
 
22 JUNY 2014
Jaume, Montse, Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
Meteo france