1 2 REFUGIS 2000  
BADET i MAOU
Comencem l'ascensió a l'aparcament de la presa de Cap de Long bordegem l'embassament pel sud fins a la cua en uns 50 minuts i comencem a remuntar el torrent de Cap de Long per la dreta fins que es creua a l’altra riba. Remuntem una muralla fent ziga-zagues fins arribar a un estany (2500 (1,40 H) que voregem per la dreta.
Seguim pujant per sender pedregós en direcció a la morena transversal de la glacera (o ex-glacera) i la creuem el més a l'esquerra possible, donant vista a la base de la muralla de cims. Un cop allà, es gira més a l'esquerra fins situar-nos a peus d'un contrafort que neix enmig de la carena que hi ha entre el Maou i el Badet.
Nosaltres pujem per la part dreta del mateix contrafort, on hi ha roca sòlida, ja que la vessant està molt descomposta i rellisca moltíssim. Remuntant aquest contrafort s'arriba a la cresta (3000) (3,00 H). Llavors torçant a la dreta, primer es passa un tram de cresta estreta, però amb roca bastant sòlida.
Després s'eixampla la cresta alhora que s'alça i es podreix la roca, i ascendint amb molta cura per la mateixa cresta, amb algun pas de II, s'arriba al Pic Badet (3160) (PD-) (3,30H).
Molt bones vistes, sobretot del sector del Mont Perdut i Vignemale. Adverteix que cal anar amb cura en la cresta, la roca està molt descomposta i és bastant aèria, sobretot pel flanc oest. També en els flanquejos el terreny està molt descompost.
Tornem a baixar pel mateix lloc i en arribar al coll ens dirigim al Maou, de nou hem d'anar pel fil de l'aresta per presentar-nos al peu del Pic Maou. La roca canvia a color blanquinós i hem de grimpar per l'esquerra unes lloses on molta gent es gira. Després de la breu grimpada arribem al Pic Maou ( 3074) (F+) (4,15 H).
Ara improvisem un ràpel i baixem pel llom fins l'Horcada Badet (2902) i anem a trobar el camí de pujada.
Total amb parades 9,45 hores.
 
14 JULIOL 2012
Paquita, Joan, Josep i Lourdes
 
16 JULIOL 2012
Javier, Jose Manuel, Jaime, Josep i Lourdes
 
28 JULIOL 2013
Jaume, Montse, Josep i Lourdes
 
28 JULIOL 2013
Jaume, Montse, Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
Meteo france