1 2 REFUGIS 2000  
AGULLA TOURRAT_MAUBIC_MAOU
A l'esplanada on acaba la carretera de l'embassament de Cap de Long (2175) rodejant-lo pel seu marge esquerra, al topar amb els penya-segats es prossegueix guanyant alçada. Baixant en l'altre extrem (2250) es progressa per el marge dret, però per causes de la crescuda del torrent pugem per una paret pel seu marge esquerra. Arribant a un petit estany (2570), tornem a guanyar alçada per tarteres.
En doblar la morrena del contrafort oriental del Pic Maubic (2800), llavors es remunta la pedregosa carena de la dreta (marge esquerra de la glacera), enllaçant amb la cresta al Pic Maubic (3058) (F) (3,00 H) . Baixant cap al nord apareix una forca on la cresta s'estreny, i caldrà pesar dues escletxes i pujar una mica per arribar a la Aigulle Tourrat (3014) (PD-) (3,25 H).
Baixem pel mateix lloc fins arribar al Pays Bache, el envoltem com envoltem el Pic Badet apareix una canal encaixonada entre els contraforts orientals del Pic Maou i Pic Badet. Per aquesta pendent descomposta s'accedeix a la depressió de la cresta. Ara es gira a l'esquerra i enfilant per l'aresta s'arriba al Pic Maou (3.074) (F +) (4,25 H).
Fem la tornada pel mateix lloc total amb parades 9,00 hores.
 
31 JULIOL 2010
Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
Meteo france