1 2 REFUGIS 2000  
TAILLON
Sortim del Col de Tentes (2200). L'ascensió discorre ara inicialment per asfalt. A partir del port un nítid camí amb ocasions alts i baixos recorre la base de la cara nord del Gabieto Oriental i del Taillón per sobre de la Vall de Pouey Aspe.
En ajuntar-se amb el camí que puja de Gavarnie remuntant aquesta mateixa vall, es guanya alçada per terreny pedregós. De seguida cal travessar, sobre roques polides, el cabalós torrent que baixa de la Glacera del Taillón. Continuant en sinuós ascens s'arriba al Col de Serradets, apareixent el Refugi de Serradets (2587) (1,45 H).
Prendrem com a referència la inconfusible Bretxa de Rolando, seguint el camí que remunta el llom d'una morrena coberta de grava fins a assolir el replà situat al peu de lo que queda de la glacera. La forma de continuar progressant depèn ara de les condicions del terreny. Mentre hi ha neu una nítida traça puja en diagonal fins a les roques situades sota la Bretxa de Rolando (2807) (2,15 H). A escasa distancia de la bretxa (sota la paret meridional de la Punta Basillac hi ha diversos aixoplucs utilitzats amb freqüència per bivac).
A l'altre extrem de la muralla es troba la Falsa Bretxa (2909) amb el seu característic Dit. Superat aquest pas, un tram aeri, que domina la Glacera del Taillón, el camí remunta el pedregós llom de la carena pel costat meridional fins a arribar a l'àmpla i massificad cim del Pic del Taillón (3144) (F) (3,15 H ).
La tornada pel mateix lloc.
Total amb parades 6,00 hores.
 
JOSEP, LOURDES I LLUIS
19 AGOSTO 2002
 
01 AGOST 2018
Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
Meteo france