1 2 REFUGIS 2000  
DIT DEL PERDUT
Agafem el bus a Nerín i ens deixa en Coll Mondiceto (2165) ens dirigim per un marcat sender per sobre de la Vall d'Ordesa al Cuello Gordo (2200) (0,30 H), creuant el Cuello Gordo seguint les fites (compte si hi ha boira) fins a donar amb el Refugi de Góriz però sense arribar a ell, ens desviem a la dreta direcció al Coll Superior de Góriz o d'Arrablo (2329) (1,00 H). En donar vista al Barranc de Fuen Blanca es continua pel camí abalisada (GR 11) que passa sota la Torre de Góriz, discorre sobre els abismes del Cañon de Añisclo i va recorrent les cornises que formen els ressalts meridionals de la muralla.
Ara el camí és evident i ple de fites s'eleva cap a la muralla per un pendent que es barreja herba i pedres a vegades fen servir les mans, a la primera plataforma es gira a l'esquerra anant a buscar la vora oriental del Barranc de Góriz. Superant diversos ressalts per terreny pedregós deixem un caneló que dóna accés a la Punta Escales (2500) (2,30 H), continuem pujant passant prop d'un bivac (2600) situat sota un extraplom. Escalem un mur I utilitzant un corredor oblic, d'aquesta manera s'arriba a un replà anomenat "la ciutat de pedra" (2700) (3,00 H) per l'existència de grans blocs. Escalant per un caneló de roca polida per l'ús, s'enllaça amb una cornisa (2850) que facilita el flanqueig per una gelera perenne equipat amb una cadena arribant sense més al Llac Gelat (2980) (3,45 H).
Girem a la dreta pujant per un esperó de roca calcària que requereix ajudar amb les mans abans d'arribar a la perpendicular de la torre girem a l'esquerra arribant a una plataforma, recorrent aquesta cornisa fins a la base de la torre, ens equipem i escalem per una graderia amb plaques inestables (II) que condueix al peu d'una xemeneia molt pronunciada. En aquest punt ens trobem amb una reunió de cordada, hi ha una clavilla i cintes La via discorre per un diedre-xemeneia de roca molt descomposta (III) que té uns 20 metres d'alçada cim del Dit del Mont Perdut (3188) (AD +) (6,00 H).
Baixem directes amb un ràpel a la base de la torre recollim i de tornada per on hem pujat a buscar l'autobús de Nerín.
Total amb parades 11,50 hores.
 
11 SETEMBRE 2011
Joan, Paquita, Josep i Lourdes
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."
 
Temps a Nerín