1 2 REFUGIS 2000  
LEZAT _AGULLA SUPERIOR_ AGULLA NO
Sortim del refugi del Portillón i travessem la presa a la recerca del camí que puja d'esquena al llac. Superades les terrasses herboses s'abandona (2700) el camí del Vallon de Litérole, seguint la filera de fites que guanya alçada a l'esquerra per un vessant molt pendent. Després de remuntar el ressalt del sòcol superior es gira a la dreta prosseguint per un caos de roques fins a la base de la muralla (2950), enfilant per un corredor d'herba i grava se surt a la cresta, que es va eixamplant fins l’ampli cim del Pic Lèzat (3105) (F) (1,45 H).
Desfent el camí fins a trobar un bon pas i no perdre massa altura comencem la grimpada retallada a l'Agulla Superior de Lèzat (3069) (PD) (2,00 H). Baixant per una canal pedregosa amb retalls d'herba fins a una bretxa i arribem l'Agulla Central NO de Lèzat (3058) (F +) (2,15 H). Brodejem per sota l'Agulla Superior fins a trobar el camí de pujada al Lèzat i arribant de tornada al Refugi del Portillón (4,00 H).
Sortim del refugi direcció als pluviòmetres situats al peu del mur de contenció seguint les fites entre tarteres de granit i residus industrials (2500) desfem la muralla d'un camí empedrat en ziga-zaga fins a un pont de troncs (2100) per sobre del Torrent de Coumes de l'Abesque i arribem al Cirque d 'Espingo. Continuem per camí empedrat vorejant el Lac de Sausset (1920) i seguint per camí ple de turistes al Col d'Espingo (1967) (6,00 H).
Ara només queda desfer el camí que vam fer de pujada per arribar a l'aparcament la les Granges d'Astau.
Total amb parades 7,35 hores.
 
29 AGOST 2011
Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."