1 2 REFUGIS 2000  
LA MUNIA
Sortim de l'ermita de Pineta (1300), un camí per on passa el GR 11 s'interna en el frondós bosc i guanya alçada en fort pendent fins a sortir a la pista, utilitzant les dreceres s'arriba de seguida a l'extensa plana de la Larri (1580) (0,45 H). Després de recórrer l'extens pla, en arribar a la capçalera d'aquesta vall penjat queda a l'esquerra la gorja per on discorre el riu. Es guanya llavors alçada per un vessant molt pendent. De vegades hi ha camí, però cal superar traços rocosos que sense plantejar dificultats tècniques resulten exposats, en particular al baixar.
En transposar les contraforts occidentals del Chinipro (1950) es gira a la dreta, progressant per les praderies que dominen el Barranc de la Fuen Santa a direcció (est) a Robiñera. A l'entrar a la conca dels Estanys de la Munia (2500) (3,15 H). Després de vorejar per qualsevol riba (nosaltres ho vam fer per la riba esquerra), es supera una àrida vessant amb zones pedregoses i caos de blocs. En arribar al nivell del Coll Robiñera hi ha dues variants, nosaltres agafem aquesta, la ruta habitual, prossegueix l'ascens cap al nord, enllaçant al Col de la Munia (2853) (F) (4,15 H).
A la divisòria del cordal es gira a l'esquerra, enfilant per la cresta, retallat i de vegades aeri. Seguint la senyalització de les fites per una via poc definida s'evita el fil de la carena en passos compromesos, apareix el punt clau: el Pas du Chat (el pas del gat). Constitueix un mur vertical que s'escala per unes fissures amb escasses preses (II +). És un pas acrobàtic . Sense més complicacions, passant un parell de cotes secundàries (3095), (3112) i les seves respectius portells, la suau aresta cimera desemboca al Pic de la Munia (3133) (PD) (5,15 H).
La tornada pel meteix lloc.
Total amb parades 11 hores.
JOSEP, LOURDES I DOMENEC
 
12 AGOST 2001
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."