1 2 REFUGIS 2000  
PUNTA ALTA
Fem la sortida del pàrquing de l'embassament de Cavallers (1785), se segueix la carretera fins trobar el cartell de Punta Alta a l'entrada d'una pista (1750). Abandonant-la abans de concloure, la ruta abalisada creua les ruïnes d'una pedrera, guanyant alçada a través d'un sinuós camí arrasat per l'erosió.
Mantenint sempre l'est, el camí supera una dreta vessant boscosa a la vora d'una barrancada. En sortir de l'arbrat travessa un laberint de blocs, es difumina entre els nerets i acostant-se al torrent arriba a l'Estany Gran de Comalesbienes (2580) (2,15 H).
Mentre es voreja el llac pel nord, s'arriba al promontori que domina la conca. L'ascens continua per un sinuós sender que remunta el llom d'una carena. Ajudan a vegades amb les mans per progressar entre les roques es surt al cordal al Pic de Comalesbienes (2997) (F) (3,00 H). Gairebé sense perdre altura es continua per la cresta, arribant en breu al cim de Punta Alta (3014) (F) (3,30 H).
La baixada l'agafem pel dret directe al Barranc de Comalespada, sortint a la cua de l'embassament de Caballers, vorejant tot l'embassament fins al punt de partida.
Total amb parades 7,30 hores.
JOSEP, LOURDES, DOMENEC I LLUIS
 
20 AGOST 2004
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."