1 2 REFUGIS 2000  
CRESTA DELS BESIBERRIS
Aquesta ruta està feta en dues jornades, vam fer un bivac al Estanyet de Riumalo. Sortint de l'aparcament de l'embassament de Cavallers (1785), voregem tot l'embassament fins arribar al Planell de Riumalo (1840) (0,45 H). En aquest pla herbós es voregen les aigües amb dues passarel•les, iniciant l'ascens de l'estret i pronunciat Barranc de Riumalo.
Cal progressar pel marge esquerra del torrent fins a una confluència d'aigües on es bifurquen les fites (2250) (1,45 H). Creuant llavors el curs més proper i tornant a guanyar alçada per la seva riba dreta, s'arriba al Estanyet de Riumalo (2495) (2,15 H), en aquest punt muntem el nostre bivac i passem la nit sota un cel preciós ple d'estels.
Sortim de nit al nostre objectiu, envoltem els esperons del tram inicial de la carena oriental. Rastres de senda i fites de pedra indiquen el punt d'accés a l'aresta. Progressant pel seu tall, al peu del ressalt superior. Seguint el traçat de les fites, s'enfila per corredors i cornises de granit (II) fins a topar amb un curt mur (III). En superar acaben els obstacles, sortint al cim del Besiberri Nord (3014) (PD +) (1,00 H).
El descens de la carena meridional porta esquivant els obstacles dels blocs esglaonats, a la bretxa Oliveras (2935). En iniciar el recorregut de la cresta apareix un petit ressalt amb escasses preses (III). Després de superar-lo, es fa una curta volta pel vessant de Riumalo, utilitzant una canal per retornar a l'aresta.
Progressant pel fil, en topar amb una filera d'agulles es passa al flanc occidental. De tornada a la cresta sorgeix el tall de la Bretxa Salles (2925). Un oportú ancoratge facilita un ràpel d'uns 20 metros. En reprendre l'avanç torna a ser més practicable al costat oest. Només creuar una altra bretxa (2960) conclouen els obstacles, la carena es fa mes ampla arribant del Pic Simó (3002), i a prop tenim el Pic Jolis (3003) (PD +) (3,00 H).
Baixem sense complicacions del doble ressalt al Pas de Trescazes (2909), busquem la manera més còmoda de baixar, i entre pedregars i alguna gelera que per l'època estava bastant gelat, sense més complicacions arribem al nostre bivac, on recollim les nostres coses i de volta pel camí de pujada al aparcament on varem deixa el cotxe.
Total amb parades 12 hores. (Josep, Lourdes, colla de Reus i Angel)
 
08 Juliol 2007
Colla de Reus, Angel, Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."