1 2 REFUGIS 2000  
INFERNOS_ARNALES
El camí arrenca just darrere del refugi de la Casa de Piedra (Panticosa) i va guanyant alçada per un camí amb ziga zages, fins que arriba a una zona on perdem una mica d'alçada i toca un tros pla. El camí ens porta fins a la Costa del Frare que en fort pendent ens deixarà als peus de l'embassament de Bachimaña, aquí veiem un cartell indicador on informa de l'existència d'una ràdio de socors a 300 m. (2220) (2,15 H).
Cal envoltar l'embassament fins als voltants del torrent que baixa dels Ibones Blaus. Remuntant el seu curs per una o altra riba, en el Ibón Blau Baix (2350) apareix una caseta metàl·lica. Després de superar un curt pendent es passa al costat del Ibón Blau Superior (2390). El terreny es torna més pedregós i són també més pronunciades els pendents que duen al Coll de l'Infern (2721) (3,45 H). Girant llavors a la dreta (sud) es remunta una cresta descomposta, deixant-se guiar per les fites. A l'estona cal triar entre romandre en l'aresta (PD) traslladant el Garmo Blanc (2960), o fer gir per la dreta (F+) per a evitar-lo. Quan la cresta es torna més pronunciada s'esbiaixa per la dreta a la recerca d'un espol·lo més practicable.
Remuntant-lo s'arriba a el cresta en d’Infern Occidental (3073) (F+) (4,45 H), continuant per l'aresta al Pic Central d’Infern (3082) (F+) (5,00 H). Continuem per la cresta cimera i salvant la corresponent depressió s'arriba al Infern Oriental (3076) (PD) (5,15 H).
Aquí la cresta es trenca bruscament. És possible desgrimpa el ressalt vertical per unes rapisses escalonades (III), però resulta més adequat muntar un rappel de 25 metres amb les cintes d'ancoratge ja instal·lades. Per a sortir al fons de la bretxa és necessari escalar un curt mur (III). Posteriorment es descendeix sense complicacions a la enforcadura intermitja, arribant al Pic Arnales (3006) (PD+) (6,00 H). Per tornar el més còmode i ràpid és baixar pel coll de Pondiellos veure ruta Cresterio de Argualas.
Total amb parades 9,00 hores.
JOSEP, LOURDES I LLUIS
 
12 AGOST 2006
TRACKS Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."