1 2 REFUGIS 2000  
TEMPESTADES_PUNTA BRECHA_MARGALIDA_RESALTES SALENQUES
Sortint del Refugi de Corones (1950) agafem el camí que passa per darrere del refugi arribant en breu a la bifurcació de camins senyalitzats a l'esquerra Estanys de Corones, nosaltres a la dreta (ESE) en suau ascens per un camí que passa pel bosc al costat del riu. En una cruïlla d'aigües (2120) el camí gira al NE, el camí és més pendent i arribem a la Pleta de Llosa (2200) (0,40 H). En aquest punt hi ha una cabana en ruïnes.
En aquet punt deixem el GR 11 que es dirigeix als Estanys de Ballibierna, nosaltres seguim en la llera del Torrent de Llosas, prosseguim (NE) per la riba esquerra seguint el curs de l'aigua arribant al Ivó de Llosas (1,20 H ).
Aquí es creua el desguàs del llac i després pel sud voregem també l'entrada d'aigües, seguim per la marge dreta del torrent que va encaixonat, arribant al petit Ivó Superior de Llosas (2510) (1,35 H).
Després de voltar la seva ribera nord, remuntem la cubeta per trams herbosos, tarteres i caos de roques i bastant costerut, en veure els cims continuem en paral·lel al contrafort meridional del Pic Tempestats.
Deixant a la nostra dreta (2900) (2,35 H) el accés al Pic Russell, faldejant la cresta fins a la base de la muralla (3100) (3,00 H), en tant aviat com podem sortim del descompost corredor i pugem per la dreta per la cresta que ve del Margalida, arribant al Pic Tempestats (3290) (F +) (3,40 H).
Continuem després de deixar amagades les nostres motxilles a la Punta Bretxa de Tempestats, això implica en ficar-se en terreny molt descompost i exposat (alguns opinen que és el pitjor del Pirineu, nosaltres no opinem el mateix llocs pitjors hem vist) la roca està bastant trencada i com que anem tres el avanç és més lent (el dia que vaig anar sol només vaig tarda 0,25 H).
Baixem pel vessant de Llosas per unes plaques llises en bavaresa, arribant a un ressalt compromès passem a l'altre vessant Nord i recorrem uns metres fins a sortir a la part alta d'una altra petita agulla per donar pas de nou a la vessant Sud. Tenim davant nostre la Punta bretxa de Tempestats només ens separa una bretxa i un mur molt vertical IV.
Baixem uns 15 - 20 metres per un terreny molt trencat fins a la base del corredor vertical final amb moltes preses i mala roca arribant a una bretxa que esta bloquejada per una llosa plana en forma de pont.
Després de creuar la llosa ja només queda remuntar un petit tram vertical per unes lloses de granit i som al cim de la Punta Bretxa de Tempestats (3274) (D-) (4,55 H).
Tornem pel mateix lloc al Tempestats (5,35 H), després de descansar una estona i reposar forces ens dirigim per el cresta al Margalida, al principi l'aresta és fàcil i divertida, però es torna a l'estona una mica més interessant i aèria en la Bretxa Margalida (3212) (PD-) després de passar uns blocs arribem al cim del Pic Margalida (3241) (PD-) (6,50 H).
Aquí separem el grup meves companyes comencen el retorn i jo vaig cap als ressalts de Salenques.
Vorejo el tram inicial, efectuant un flanqueig per les cornises trec el cap al costat de la Glacera de Salenques i veig el meu objectiu. Surto de la cresta i agafo alguna de les petites terrasses que en diagonal i sense perdre molta alçada em durà a la cresta de Salenques. Sense molta dificultat arribo al fil de la carena. Descendeixo pel costat de la Glacera de Tempestats a través d'un corredor inclinat i molt descompost, molts blocs trencats, baixat aquest tinc davant meu un petit i afilat coll d'uns 9-10 metres de llarg.
Passo amb cura pel fil dels blocs per on veig el lloc més factible. Superat aquest tram comença l'ascens al segon ressalt de Salenques també pel costat de la Glacera de Tempestats. Una espècie de corredor no gaire difícil i amb molts blocs on agafar-se la via més practicable, enfilant els últims 3 - 4 metres una mica més verticals arribo als grans blocs, en el de la meva dreta unes cintes preparades per repelar. Arribo al cim del Segon Ressalt de Salenques (3148) (PD +) (7,10 H).
Des del cim del Segon Ressalt de Salenques primer baixo una placa inclinada molt ampla i amb força esquerdes, en una d'elles hi ha buits entre blocs per poder ficar les botes i mans i baixar bastant bé, aquest tram tindrà uns 11-12 metres de llarg . El següent tram també és en sentit descendent, d'uns 9-10 metres de longitud, són unes pedres encaixonades verticalment entre les quals hi ha bones preses.
Al final d'aquest tram arribem a un tros de cresta horitzontal també de uns 10 - 11 metres de llarg i també esmolada, passo amb cura per sobre dels blocs.
Ara només em queda pujar cap al cim pel costat esquerre. Els últims metres són força verticals, arribant al Primer Ressalt de Salenques (3148) (PD +) (7,25 H). Vista espectacular a la Torre de Salenques.
Torno a desfer el camí direcció al Margalida i de tornada pel mateix camí fins a trobar a les meves companyes i al costat d'elles de tornada a l'aparcament del Refugi de Corones.
Total amb parades 12,30 hores.
 
12 Octubre 2011
Joan, Paquita, Sergi, Tomás, Lourdes i Josep
 
16 Octubre 2011
Fina, Lourdes i Josep
 
16 jUNY 2013
Fina, Lourdes i Josep
 
16 jUNY 2013
Fina, Lourdes i Josep
 
16 jUNY 2013
Josep
 
16 jUNY 2013
Josep
 
20 Juny 2015
Lourdes i Josep
 
20 jUNY 2015
Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."