1 2 REFUGIS 2000  
PICO COLLADO DE LA RIMAYA
Iniciem l'itinerari a la Besurta (1900), agafem el sender que puja en direcció al refugi de la Renclusa, en uns minuts deixem a la nostra esquerra el sender que va al Forat d'Aigualluts. És aquest moment el camí comença a guanyar altura amb rapidesa fins arribar a la Renclusa (2140) (0,40 H). Pujant tot recte cap a la glacera de Maladeta i deixant a la nostra esquerra les traces que van cap al Portillón superior. Seguim remuntant cap al sud entre blocs cada vegada més grans i ja podem veure el començament de la glacera, ens anem una mica cap a l'esquerra en direcció a la cresta dels Portilones per així agafar la glacera una mica de banda i que la seva ascensió sigui més còmoda. Apareix a sobre d'ella el característic pluviòmetre que ens indica que ja hem superat l'alçada del Portillón Superior i arribem a la cua de la glacera de la Maladeta (3000) (2,30 H).
Pugem per la glacera en diagonal arribant a la base del pic, voregem el pic fins a localitzar un fort caneló amb una forta pendent amb neu fins a la meitat, on hem de sortir del caneló, ja que la neu es torna gel de difícil progressió sortim a la roca i amb una grimpada amb alguns passos de II+ arribem al cim del Collado de la Rimaia (3265) (PD) (4,30 H).
La tornada la fem pel mateix lloc.
Total amb parades 8,30 hores.
 
19 Juny 2012
Angel, Lourdes i Josep
 
El dia 16 de juny pel problemes d'inundació de la carretera de la Basurta hem de pujar des Llanos del Hospital i donant algunes voltes. Aquesta vegada amb neu des d'abans del refugi de la Renclusa pugem sense problemes fins al cim.
 
16 Juny 2013
Montse, Jaume, Lourdes i Josep
 
16 jUNY 2013
Montse, Jaume, Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."