1 2 REFUGIS 2000  
PUNTA OLIVERAS_ANETO
Iniciem la marxa a la Basurta (1900) direcció al Refugi de la Renclusa (2140) (0,45 H) es guanya alçada (sud) per l'itinerari abalisat amb fites que progressa en paral·lel a la Cresta dels Portillón. Combinant alguns trams herbosos amb penosos laberints de blocs, després de passar sota el Portillón Inferior (variant poc utilitzada), estant ja al peu de la glacera de la Maladeta, girarem a l'esquerra (est), pujant per geleres i tarteres fins veure aparèixer la silueta l'Aneto a través de la fractura del Portillón Superior (2880) (2,45 H). A sobre hi ha un pluviòmetre.
Perdent una mica d'alçada, creuant diversos geleres i topant amb més blocs, s'arriba a la morrena lateral de l'extens Glacera d'Aneto (3000) (3,15 H). Prolongar l'ascens pel flanc oriental de la Cresta dels Portillón fins als voltants del Coll Maleït. Es avança després (ES) sota els esperons de la cresta, recorrent la zona més suau i més ben innivada de la glacera arribant al llac del Coll de Corones (3196) (4,15 H).
Vorejant (nord) la base de la piràmide cimera, es remunta una pronunciada pala de neu (possibles plaques de gel), arribant al replà on conflueix el contrafort septentrional amb la carena (3380). Llavors apareix el tram clau de l'ascensió: el reconegut "Pont de Mahoma".
Es tracta d'una aèria i retallada aresta d'uns 20 metres de longitud, amb escassa pendent i proveïda de sòlides roques (I). En ple estiu és inevitable esperar torn per passar aquest pas obligat que possibilita assolir el prestigiós Pic d'Aneto (3404) (F +) (5,00 H).
Tornant a passar el pont de Mahoma després de la pala de neu es gira a l'esquerra, arribant des del replà de la carena el petit ressalt de la Punta Oliveras - Arenas (3298) (F +) (5,30 H).
Baixem de nou i ens dirigim al coll de Corones per baixar per la glacera cap al Ball de Barrancs (2300) fins a la base de la glacera, agafem el marge dret del riu caminat per blocs de pedra fins al Pla d'Aigualluts (2050) i per camí molt transitat i ple de turistes s'arriba a la Basurta lloc de partida.
Total amb parades 9,00 hores.
 
12 Juliol 2009
Lluís, Angel, Lourdes i Josep
 
24 Juny 2010
Lourdes i Josep
 
10 jUNY 2011
Marta, Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."