1 2 REFUGIS 2000  
MALADETA _ABADIAS
Iniciem l'itinerari a la Besurta (1900), agafem el sender que puja en direcció al refugi de la Renclusa, en uns minuts deixem a la nostra esquerra el sender que va al Forat d'Aigualluts. És aquest moment el camí comença a guanyar alçada amb rapidesa fins arribar a la Renclusa (2140) (0,40 H). Pujant tot recte cap a la glacera de Maladeta i deixant a la nostra esquerra les traces que van cap al Portillón superior.
Pugem per la glacera en diagonal cap al coll de la Rimaia on un mur vertical de gel separa la glacera del passadís de pedra solta que puja fins al coll, després es remunta el pendent de pedra i roca que condueix a la depressió de la crestai (3250 ). Girant de nou a la dreta, a l'enfilar per la cresta (II) s'eviten els obstacles pel costat de Cregüeña. Una cota secundària (3294) precedeix la carena del Pic de la Maladeta (3308) (PD-) (4,00 H).
La continuació cap al pic Abadias es realitza inicialment per una cresta gairebé horitzontal de grans blocs fins a una avantcim de la Maladeta (3.294 m) ia partir d'aquí es va abandonant el fil de la cresta per baixar uns metres cap al vessant de Creguenya.
Aquest tram fins al coll o bretxa de Abadias torna a complicar una mica (I i II) ja que obliga a realitzar petits desgrimpades. Des del coll se segueix caminant en la mateixa direcció al sud fins a la propera cim del Pic Abadias (3279) (5,00 H), que està composta per tres blocs de roca en la línia de la carena i de similar altitud.
La vista sobre el Pic Maleït i la Punta Astorg és magnífica. Ja només queda el descens pel que tornem fins al coll Abadias i seguint la filera de fites descendim fins a la glacera d'Aneto. Un cop a la glacera s'enllaça amb l'itinerari des del Aneto al Portilló superior i després el descens clàssic fins la Renclusa i la Besurta.
Total amb parades 7,30 hores.
 
20 Juliol 2008
Toni, Angel, Lourdes i Josep
 
03 Abril 2015
Lourdes i Josep
 
03 Abril 2015
Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."