1 2 REFUGIS 2000  
CRESTA DE LLOSAS
Sortim del refugi de Ballibierna (1950) hem d'agafar la pista cap a la bifurcació de camins situada una mica més amunt, dreta Ibón de Llosás, esquerra Estanys de Corones. Agafant la de l'esquerra seguim les fites primer per bosc i després per pedreres grans arribem a la pleta de Corones (2230) (1,00 H).
Romanent en la marge esquerra del torrent però a distància de la llera es remunta entre vegetació i tarteres la pronunciada vessant abans d'arribar al Ibon de Coronas ens anem a la nostra dreta a la recerca d'un pronunciat i inestable canal sense arribar a la Bretxa de Llosás sortint del canaló i agafant un altre a la nostra esquerra arribem una primera cota que podria ser també un 3000 ja que mesura 3030 que alguns en diuen Argarot Sud (3,15 H). Només hem de creuar una bretxa poc pronunciada per arribar a la Agulla Argarot (3035) (PD-) (3,30 H).
Baixem pel costat oposat (NE) un parell de ressalts arribant a una estreta forcanada (3010) baixem uns metres per una canal molt trencada i relliscosa però amb alguna assegurança pel costat de Corones, fem una travessia horitzontal per terreny exposat i remuntant un corredor costerut i descompost arribem a una altra bretxa on hem de superar unes roques polides però amb bones preses (III), progressant per pilars de granit fins a topar amb una xemeneia vertical i estreta que dóna al cim de l'Agulla Tchihacheff (3052) (AD ) (4,45 H).
Ara per baixar agafem un ràpel equipat de 40 metres arribant a la Bretxa Superior de Llosa (3000) (5,10 H). Un cop a baix com que el tram inicial torna a formar una paret vertical, realitzem un flanqueig pel vessant de Corones, grimpant per terreny inestable s'arriba de seguida a la Agulla Franqueville (3065) (PD) (6,15 H).
Baixem de nou a la bretxa a recollir les motxilles i les cordes i baixem direcció a la Vall de la Llosás per un canaló molt inestable i amb força pedra solta fins al Ibón de Llosás (8,15 H), a partir d'aquest punt es troba un camí de mol bon fer i molt transitat.
Total amb parades 9,30 hores.
 
02 Octubre 2011
Lourdes i Josep
 
02 Octubre 2011
Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."