1 2 REFUGIS 2000  
ARAGÜELLS_AGULLA JUNCADELLA I CREGÜEÑA
Des del refugi de Ballibierna (1950) hem d'agafar la pista cap a la bifurcació de sendes situada una mica més amunt, dreta Ibón de Llosars, esquerra Estanys de Corones. Agafant el de l'esquerra seguim les fites i primer per bosc i després per pedreres grans arribem a la pleta de Corones. Des d'aquesta continuem per el inconfusible camí que poc a poc va guanyant alçada i alçada fins arribar al desguàs del Ibón inferior de Corones.
Una mica abans d'arribar el camí també pren la direcció del passadís de pujada a la bretxa inferior de Llosars. Creuem el desguàs i seguim guanyant alçada, ara ja veiem de front el pic Aragüells, només hem de continuar pujant si volem en línia recta, superant petits ressalts per poc a poc anar guanyant inclinació i alçada ja en la part piramidal del Aragüells. Només cal seguir el camí més evident i senzill fins arribar a la part superior i al cim del Aragüells (3.037) (F) (3,00 H).
Des del cim del pic Aragüells hem de baixar al coll de Cregüeña a través de la carena sense dificultat. Des del coll l'ascensió a l'agulla Juncadella és fàcil, cal anar superant algun ressalt petit que no ofereix grans dificultats. Ja estem al cim de l'Agulla Juncadella (3021) (F +) (3,30 H).
Per baixar de l'Agulla Juncadella optem per recular una mica des del cim i baixar directament com en direcció als llacs de Corones sempre buscant el terreny menys inclinat tot i que hi ha molta pedra solta i graveta. Un cop baixat prou com per alliberar la zona més inclinada de la paret anar girant cap a l'esquerra i anar ascendint cap a la zona més al nord de la bretxa que separa l'agulla Cregüeña de l'agulla Haurillon. Des d'aquí cal anar grimpant per successius ressalts i terrasses (II) sobre el costat de Corones, sense arribar mai a una dificultat gran però cal anar amb molt de compte ja que es va guanyant en inclinació. Uns grans blocs protegeixen el cim de l'Agulla de Cregüeña (3043) (PD) (4,30 H).
La baixada pel mateix camí amb alguna pèrdua d'itinerari tenint de vegades que destrepar per diversos llocs per donar una altra vegada amb la ruta bona. Després ja pel pedrer anar descendint cap als bivacs del llac mitjà de Corones, després baixar al desguàs del llac inferior de Corones i de tornada per on hem pujat.
Total amb parades 10,00 hores.
 
27 Setembre 2009
Lluís, Manel, Fina, Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."