1 2 REFUGIS 2000  
I GENDARME
ALBA I GENDARME
Per sobre de l'aparcament de Banys de Benasc (1680) surt un camí que penetra al bosc (NNE) i discorre sobre una pista, topant en breu amb l'agresta Canal del Turonet. En comptes de creuar s'agafa el difus camí que guanya alçada pel seu costat esquerre. Aquesta penosa pujada porta al Coll del Turonet (1975) (1,00 H).
En aparèixer el Ball d'Alba es gira a la dreta (ESE), passant a la vessant d'aquesta vall penjada. Es supera llavors el límit de la pineda, remuntant un tàlveg sense curs d'aigua superficial que porta al primer i més extens dels Estanys d'Alba (2260) (1,45 H). El seu torrent se submergeix immediatament, efectuant un recorregut subterrani de 500 metres de desnivell.
Després de vorejar la cubeta del llac pel marge dret, es guanya alçada (est) per la barrancada que flanqueja el contrafort occidental de la Tuca Blanca de Paderna. Seguint les fites que indiquen els passos més practicables, en comptes d'arribar a la fractura de la Tuca Blanca es gira a la dreta (ESE), podent trobar neu a la base de la cresta arribant a la forca (2935) s'enllaça amb la ruta que pugen del Refugi de la Renclusa, es continua pel seu tall sortin al cim del Pic d'Alba (3118) (F +) (4,15 H).
Vam tornar lleugerament sobre els nostres passos i comencem a baixar per la cresta cap al Gendarme d'Alba. Aquest tram és senzill. Arribem a una bretxa. Des d'aquesta bretxa es pot veure on és el Gendarme o Agulla ara toca destrepar un tros bastant trencat. Abans d'arribar a la trepada final, cal grimpar una mica, és fàcil però cal anar al lloro, llavors, arribem a un collet i quin pati... arribem al Gendarme d'Alba (3054) (PD) (4,45 H).
Però tocava baixar, així que ens vam posar en marxa baixant per on havíem pujat, primer arribant a la bretxa, després del estany superior i després l'inferior. I finalment després d'una llarga baixada, arribem als Banys de Benasque.
.Total amb parades 8,00 hores.
 
29 AGOST 2009
Lluís, Lourdes i Josep
 
29 AGOST 2009
Lluís, Lourdes i Josep
 
VIDEO
29 AGOST 2009
Lluís, Lourdes i Josep
 
10 AGOST 2014
Xica, Lluís, Mònica, Josep i Lourdes
 
10 AGOST 2014
Xica, Lluís, Mònica, Josep i Lourdes
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."