Inici Qui som Refugis 2000  
PUIG DE TERRERS I PIC DE MORTIERS PET LA VALL DE GALBA

Agafarem la carretera que va de Montlluís a Puigvalador. Un cop dins del poble d'Espousouille, anirem per la pista forestal que va a la Vall de Galba (està indicat) fins a l'aparcament del Pont dels Plans de l'Orriet  aquí trobem una barrera, deixem el cotxe i seguim la pista que es un GR  vora el torrent de Galba.

Aproximadament al kilòmetre trobem la barraca de la Jaceta, amb un refugi amb molt bon estat, amb lliteres, estufa i llenya a fora amb taules de pícnic.
Continuem per la pista fins a trobar una altre barraca o refugi el de la Jaça de la Llosa aproximadament vora els 2,5 kilòmetres, també amb molt bon estat i també amb estufa i llenya.
Continuem i trobem un pont per travessar la torrentera. Seguim ara ja sense veure el camí, doncs esta tapat per la neu fins a la Jaça de les Formigues, aquí deixem el camí i el retrobarem baixada.
Seguim direcció al Coll de Terrers tenint sempre a la nostra dreta el Pic de la Tribuna i el Baxouillade.
Tal com ens acostem al Coll de Terrers veiem la forta suvida que ens queda per fer cim i gaudim de les formes que té la neu que a esculpit el vent.
Bufem de valent però per fi fem cim, arribem al Puig de Terrers després de 4,30 hores i 900 metres de desnivell positiu, però el esforç a valgut la pena, podem gaudir de unes vistes meravelloses, doncs avui el dia esta molt net.
Devant tenim els Perics i la Portella Gran recordant la ruta que varem fer amb el Jaume i la Montse el octubre del 2013 una gran circular a les Bulloses
Al’esquena tenim la Dent d'Orlu, el Taberso fet no fa molt amb la Montse el Baxouillade i la Tribuna.
A la dreta el Roc de Madres i al fons el Canigó
Marxem resseguin la carena a per el pròxim objectiu el Mortiers.
Veim L'Estany del Diable (la llegenda diu que no té final i que baixa a l'Infern d'on li ve el nom) es un llac que no te entrada ni sortida d'aigües
Arribem el segon cim del dia ja portem 1000 metres de desnivell i tornem a gaudir de les panoràmiques, però amb una bona fresqueta, avui al sortir del cotxe teníem una temperatura de -9º
Baixem el llom per el costat oposat de on em pujat i ens desviarem per una canal a la nostra esquerra.
Al centre del pla trobem la pedra més gran que té les inscripcions més antigues LA PEIRA ESCRITA, van ser fetes per els pastors que habitaven aquestes contrades a l'estiu. Les inscripcions són del nom dels pastors i les marques en que es marcaven els diferents ramats que i pasturaven (les més antigues que es distingeixen són dels segles XVI-XVII)., però avui les inscripcions estan tapades per la neu.

Continuem baixant, però amb alguns problemes doncs les raquetes son al cotxe, no imaginem que trobaríem tanta neu, i com que vam baixar per la torrentera de la Peira Escrita encara ens enfonsem més

Anem baixant fins que enllaçamem el camí de pujada. Arribem de nou al pont i ens trèiem els grampons. Ara només queda desfer el camí fins on tenim el cotxe.
19 GENER 2019
Montse, Lourdes i Josep
 
19 GENER 2019
Montse, Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."