Inici Qui som Refugis 2000  
PUIGMAL PER ERR
El Puigmal (2.911 m), anomenat també Puigmal d'Err a l'Alta Cerdanya, és la muntanya més alta dels Pirineus Orientals i de la província de Girona, situada a la frontera d'Espanya amb França.
Hi ha diverses rutes per pujar al Puigmal. Avui pujarem per la part francesa.
La sortida és des del pàrquing superior de l'estació d'esquí de Puigmal situada a la població d'Err de la Cerdanya Francesa. Una vegada que hem deixat el cotxe al pàrquing (1.970 metres)i ja amb els grampons als peus, seguim pista amunt passant per una barraca de captació d’aigües i continuant per pista.
Travessem el riu de Aiguaneix i pugem una estona vora el aigua fins els 2.300 metres a la Font de la Ribera dÉrr.
A la Font de la Ribera d’Err a vui tapada per la neu aquí fem un gir de 90 graus i pugem per una ampla pala però bastant dreta entre el 36% i el 44%
El tram final amb molt de vent arribant al cim del Puigmal d’Err de 2910 metres.
A part del ven al cim trobem una gran creu, la campana i la típica olla estem poca estona al cim per raon obvies.
Comencem a baixar ho farem caminant en direcció al cim de la Tossa del pas dels Lladres sembla que anem beguts. Abans del Clot de la Pastera, agafem una pala no tan dreta com la de pujada però d’unidor en algun tram, però avui la neu esta forteta i baixem molt be i amb poca estona tornem a ser a la vora de l’aigua enllacant el camí de pujada.
L'accés es realitza per la carretera francesa N-116 de Puigcerdà a Montlluis, desviament cap a Santa Llocalia, continuant fins a l'estació d'esquí d'Err-Puigmal. Passant aquesta, una barrera ens impedeix el pas i tenim un pàrquing (les Planes - 2.220 m) on deixar el vehicle.
 
06 DECEMBRE 2018
Lourdes i Josep
 
06 DECEMBRE 2018
Lourdes i Josep
 
20 MAIG 2018
Lourdes i Josep
 
06 DECEMBRE 2018
Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."