Inici Qui som Refugis 2000  
LA MINA
El pic de la Mina és una muntanya situada en territori francès (Alta Cerdanya) però a tocar d'Andorra i de Catalunya. El pic deu el seu nom a les antigues mines de ferro de Pimorent que es troben a la seva falda NO, actualment abandonades.
Arribem al Coll de Puymorens, la temperatura per l’hora que es no es freda estem a 1 grau positiu, ens calcem les raquetes de neu, i resseguim una pista coberta per la neu des d'on ja tindrem bona perspectiva de tot el camí que ens queda per resseguir amb les raquetes de neu; el cim, i l'itinerari.
A la nostra esquena, a mesura que guanyem alçada, veiem l'ampla Coma d'en Garcia i els pics de Coma d'Or i Puigpedrós de Lanós al fons.
Arribem al peu de la cabana de l'Orri,  i contemplem el corredor del Font Freda que el vàrem pujar amb la bona companyia del Jaume i la Montse.
Continuem amunt i ens apropem a les pistes d'esquí. Les voregem per la dreta i enfilem un tram més dret, superat el pujador continua la suavitat de l'ampli llom.
Davant ens queda la pala ampla i suau que mena fins al coll de la Mina i contemplem les muntanyes que ens envolten.
Arribem el coll després de una forta pujada i continuem direcció al cim sense treure les raquetes.
Arribats al cim podem gaudir per una estona de les bones vistes a prop els pics de Fontfreda, Valletes i Font Negra formen un cordal escarpat, amb diversos corredors que solquen les seves parets. Més enllà els pics d'Envalira despunten amb els seus dos caps. Més a prop, el bonifaci pic de Pedrons mostra traces d'esquí per tots els seus vessants. també nord enllà, el Carlit ens ensenya el nas entre muntanyes. El dia és ben assolellat, d'ambient primaveral, les fotos de rigor i tornem sobre les nostres passes al coll.
Baixem gaudint de la bona neu que trobem retornant per on em pujat, només trobem la neu tova ja arribant al cotxe.
Una matinal gaudint de la primera neu de la temporada i ja que l’estació esta encara tancada gaudint de un dia molt tranquil i poca gent.
 
 
04 GENER 2015
Albert, Montse, Xavier
Lourdes i Josep
04 NOVEMBRE 2018
Lourdes i Josep
 
04 NOVEMBRE 2018
Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."