Inici Qui som Refugis 2000  
CRESTA TRES PUNTS QUERFORC
En un diaventós sortim des del coll de Puymorents i comencem la llarga travessa de la Coma d'en Garcia. Amb neu des de la part baixa anem guanyant alçada tot superant un pendent suau i progressiu, més accentuat abans d'arribar al coll on hi ha una petita cornisa que alguns la pujant i altres l’evitem per la dreta. Amb un últim esforç arribem a la Portella, fa un vent de mil dimonis i estem apunt de fer retirada.
Travessem el coll i marxem de pla cap a l’altra banda, seguint la carena. La carena que cau cap a la vall de Bessines.
Seguim la carena cap a l’esquerra i de seguida arribem al cim arrodonit de la Tossa Rodona de 2.603 m.
La vista que gaudim des del cim de la Cresta de les Lloses fins a la tossa Rodona, sobre el cim dels Trespunts és increïble; és un d’aquells pics que dóna goig de veure.
Continuem de baixada per la bonica i estreta carena. Poc abans d'arribar al coll, hi ha un munt de blocs de pedra que cal travessar, després comencem a pujar carena amunt, passem les tres puntes que fa el cim, puntes que fas sense donar-te'n ni compte
Del PIC DELS TRESPUNTS 2.628 m. Continuem per la carena o millor dit, ara per la cresta, ja que el que tenim al davant no té res a veure amb el que hem fet fins aquí. La cresta és força estreta i en algun punt força aèria. Aquesta cresta va fent diferents agulles, que passem totes per sobre sense massa problemes, això si, posant les mans al terra més d'un cop. Així arribem a una agulla o cim més marcat. És el que per la dreta tanca la vall de Bessines.
Arribem al CIM DEL CAP DE LA CLOTA DE TRESPUNTS 2.566 m. El cim és una petita agulla que esta coberta de neu. Continuem per la cresta, molt trencada, fem les diferents agulles, passem un petit coll sobre la Bassa de Mercader i continuem crestejant. Hi ha molts rocs que fan petites agulles, tot i que no és complicat de passar, si que és molt entretingut. Quan la cresta es suavitza un xic, arribem a una barraca molt curiosa, en un coll, que trobem completament colgada de neu la barraca que nomes es veu la xemeneia.
Continuem crestejant, tot sortejant rocs i encarant el cim del davant, que sembla força complicat. De fet el pugem bastant bé tot i la neu que trobem, casi tot el cim el pugem per la carena.
Som al PIC DEL QUERFORC 2.584 m. el cim que fa dos bonys, semblava que era l'últim de l'olla, però no, encara en queda un altre. Així que continuem carenejant, ara ja és més una carena que una cresta, fem una petita depressió i finalment ens enfilem a l'últim cim d'avui. De l’altiplà que fa, és el cim de més a la dreta el TOSSAL DE MERCADER 2.551 m.
Des del cim la carena, fa un tram pla i després cau en picat cap a la carretera del Puymorents.
Quan la carena comença a baixar, la seguim. No hi ha camí, baixem de dret tota la carena fins a trobar el rec de Coma d’en Garcia que travessem i, sense deixar mai la pista, arribem al coll de Puymorents.
 
 
 
06 FEBRERO 2016
Lluis, Paquita, Joan, Lourdes i Josep
 
06 FEBRERO 2016
Lluis, Paquita, Joan, Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."