Inici Qui som Refugis 2000  
ELS PERICS I COMPANYIA
Anem direcció Mont Lluis amb la carretera N116, a Mont Lluis girem a l’esquerra per la D118 direcció al Angles i aproximadament als 2 kilòmetres a una rotonda agafem la D60 direcció Llac de la Bollosa.
En aquesta època ja es pot pujar amb el cotxe, però amb èpoques estivals o pugem mol d’hora o tindrem de agafar el transport públic.
Iniciem l'excursió recorrent tot el llac de la Bollosa fins al seu extrem contrari al de la presa, per un camí ben marcat que surt de la part esquerra de la presa.
Quan arribem a l'extrem del llac trobem un camí a l'esquerra que s'endinsa per la vall de la Grava, però el nostre camí s'enfila una mica mes a la dreta en direcció a l'estany de l'Esparver, i continua fins passar una cabana metàl•lica verda i arriba a uns prats a on trobem diversos llacs.
A la Coma de la Llosa, sense gaire camí, més per intuïció que una altra cosa anem pujant per pedres i poc camí direcció a la falses Piques Rojes.
Un cop al cim continuem per el llom fen alguna des grimpada i alguna grimpada fàcil fins al Puig de la Cometa, tenint a la nostra dreta sempre el magnífic Estany Blau que es bicèfal i els Peric, i a la nostre esquerra els Estanys de la Grava.
Del Puig de la Cometa tornem a des grimpar per baixar del cim aquí amb una mica més de cura fins al coll de la Portella Gran.
Un cop a la Portella ens dirigim per el llom al cim de la Portella Gran sense camí marcat.
Arribem al cim de la Portella Gran, ja una mica cansats, però encara queda el cim principal el Peric, doncs un petit descans i a per el últim cim.
Baixem fins un coll i un altre cop amunt que fa pujada i sembla que no arribem mai a dalt, finalment fem cim ja tenim EL PERIC.
Comencem a esta cansats i no continuem al Peric Petit, portem gairebé 1400 metres de desnivell i encara queda molt de tros per arribar a les Bulloses.
Doncs ara baixarem per la carena del Peric bastant entretinguda, doncs encara que no te dificultat es un constant grimpa des grimpar i ara les cames ja comencen a estar cansades.
Finalment arribem als plans i enllacem amb el camí de pujada i ja veiem el embasament de les Bulloses.
Només queda resseguir el llac o embasament de les Bulloses i haurem fet una molt bona excursió amb un total de 20,260 kilòmetres, 1500 metres desnivell positiu i amb parades incloses 9,30 hores.
 
27 OCTUBRE 2013
Jaume, Montse, Lourdes i Josep
 
27 OCTUBRE 2013
Jaume, Montse, Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."