Inici Qui som Refugis 2000  
GORGUES DE CARANÇA
Boscos, llacs de muntanya i cims agrestes, el vall pirinenca de Carançà està ben dotat d'atractius naturals, encara que el més gran de tots és el seu aïllament, defensat per avall per les goles del riu, i per dalt per la cadena muntanyosa.
Des de França, l'accés pel riu s'ha forçat mitjançant cornises excavades a la roca, passarel•les i ponts penjants.
Les Gorges de Carançà es poden fer en ruta circular, el problema és que és francament malament indicat quan nosaltres vam fer aquesta ruta
Deixem el cotxe a l'aparcament del poble de Thues entre Valls
Després de deixar el cotxe trobarem un dos cartells en plafons blancs enganxats en un port, on diu en el primer cartell, que indica cap a la dreta: " La Carançà parell Chambre d'eau et Corniche ", i en segon cartell, que indica cap l'esquerra: " la Carançà per Roc de Madrid ou Corniche"
Nosaltres vam agafar el camí cap a l'esquerra, el qual s'inicia en un pont excavat en una pedra, i així comença un camí ben marcat que va ascendint a la muntanya per un bosc bastant dens. Caminats uns metres, trobes un altre cartell que t'indica "Les Passerreles" en color blanc i lletres molt grans pintades en una paret de ciment, i les fletxes indiquen en les dues direccions, tant cap a la dreta com a l'esquerra.
Des d'aquest costat de les Gorges observem davant nostre l'altra part de les Gorges, la famosa Cornisa o balconada excavada a la Roca. És interessant fer aquest recorregut en el sentit de les agulles del rellotge, perquè et permet veure les balconades a distància, que són més espectaculars, si és possible, que quan les recorres pròpiament.
Nosaltres seguim pel camí de l'esquerra del tot, no el que va pel riu, que va ascendint fins a uns 1200m. d'altitud, per després, d'aproximadament 45 minuts, baixar de forma decidida fins al riu Carançà. En arribar per fi al riu, ens trobem de front amb una cartell groc, que diu, cap a la nostra dreta: "Balcons de la Tet per Fontpédrouse", i cap a l'esquerra: "Refugi de Ras de Carançà per els Passerrelles"
Per fer totes les Pasareles, seguim uns 200 metres, i trobem un pontet de metall que creua el riu, el creuem, i un cop en costat dret del riu seguim cap endavant fins a recórrer totes les Passarel•les, com 4 ponts penjants, i altres tantes passarel•les enganxades a les parets del riu.
Després d'haver recorreguts les passarel•les, podem tornar cap enrere. Si seguim cap endavant el camí es fa molt evident i marcat i ens portés, al cap d'unes 3 hores, al Refugi de Carançà, lloc ideal per arribar als Llacs de Carançà, que són senzillament màgics.
Seguim amb la nostra excursió, així tornem cap enrere fins al punt en que havíem trobat el cartell en groc indicatiu de "Balcons de la Tet per Fontpédrouse ", i: " Refugi de Ras de Carançà per els Passerrelles" (Foto 1) . Des d'aquest punt per fer la cornisa, hem de prendre el camí que indica la fletxa cap a " Balcons de la Tet per Fontpédrouse ".
Des d'aquí tornarem a trobar més passarel•les, més antigues, fins que per fi donem amb els balcons tallats en la pedra. Els recorrem amb molta cura i distrutando el paisatge, fins que trobem un altre cartell que indica: "Balcó de la Tet" - "Parc auto per la Chambre d'eau" i "Fontpedreuse" cap a l'esquerra ", i" passarel•les de la Coriche ", que és des d'on venim. Al davant d'aquest cartell hi ha un altre enganxat, just davant, en un arbre, però que aquesta trencat, i no indicada res, només es veu un camí que baixa cap a la nostra dreta.
Aquesta indicació o camí que s'obre cap a la dreta és el que fa el retorn pel mateix riu. Nosaltres seguim el cartell que indica cap al " Parc Auto ". Aquest camí ens portarà, en el seu inici, molt pla cap al pàrquing del poble, encara que sembli que en realitat s'allunya.
Seguim caminant i finalment apareix, a la nostra esquerra un cartell que indica " Parc Auto ", i baixa decididament fins al pàrquing., Lloc de l'inici de la nostra excursió.
 
27 MAIG 2007
Lluís, Lourdes i Josep