Inici Qui som Refugis 2000  
SAINT BARTHÉLEMY
Avui anem a L'Ariège. L'Ariège és una regió francesa situada al N i NE d'Andorra plena de muntanyes sorprenents.
Moltes d'elles no són molt altes però si alpines, oferint recorreguts que van des de simples caminades a dures ascensions. Un dels cims més populars és el pic de Sant Barthélemy (2348 m) que per la seva situació una mica retardada respecte la resta de la serralada, a França es coneix com "el porter de l'Ariège".
Sense neu la seva ascensió és una excursió senderista mes o menys llarga depenent des d'on es faci. A l'hivern i en la primera meitat de la primavera, quan la muntanya es tenyeix de blanc, la dificultat de la ruta augmenta, però és molt més bonica, la intenció era fer-la circular baixant pel l'Etang d'Appy però com que el temps estava una mica regirat el deixem per a un altre dia.
Després del túnel del Puymorens a l’Ospitalet per la N20 seguim direcció Acs les Termes i continuem fins a Lusenac deixem la N20 i primer per la D55 i al poc per la D20 arribem al petit poble d’Appi on deixem el cotxe al final del poble.
Sortim per una tanca amb un pal indicatiu direcció al Estang d’Appi amb marques grogues, seguim un camí fins aproximadament una hora a 1450 metres altitud aquí seguim recta i deixem el desviament del Estang d’Appi on en un primer moment teníem previst tornar.
A 1600 metres travessem el rierol Girabol amb molt de compte, dons la neu esta molt inestable, aquí ja tenim dubtes de continuar, tenim boira, fa vent i comença a remullar i una neu fina.
Després de molts dubtes seguim pugem per la canal fins a 2000 metres, no arribem al coll, pugem per el mig per una forta pendent.
Trobem la carena que la seguim per un marcat camí fins el cim acompanyats per un fort vent.
Un cop al cim a 2348 metres i poder contemplar per una estona el gran panorama de les muntanyes que tenim al horitzó, estem poca estona doncs el vent bufa de valent.
Baixem per el llom direcció contraria de on hem pujat.
) Arribem a la Jasse de Sedars, una visita i continuem per travessar un altre cop el riu i si el mati estava delicat ara encara més. Enllacem amb el camí de pujada, trèiem els grampons i roba i continuem el nostre camí fins on tenim el cotxe.
En total em fet 13,5 kilòmetres, 7 hores i 43 minuts i 1470 metres desnivell positiu.
 
02 MARÇ 2019
Montse, Lourdes i Josep
 
02 MARÇ 2019
Montse, Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."