Inici Qui som Refugis 2000  
VERMICELLE
Sortim de l'estació d'esquí d'Eina i caminem vora les pistes tancades aquestes alçades de la temporada, ja veiem a la sortida que el dia no ens acompanyarà, resseguim la pista fins que arribem al Pla de Cambre d’Ase, punt en el centre de l'estació d'esquí on conflueixen diverses pistes, lloc adequat per fer pícnic.
Pujant per la pista d'esquí que tenim just davant. Al final d'aquesta pista, en el punt on acaben les instal•lacions de l'estació d'esquí (teleesquí du Plat), prenem a l'esquerra un camí marcat amb fites, aquí ens equipem doncs ja comença a ploure i la neu es continua i també aprofitem per posar-nos els trastos. Travessem el bosc i remuntem una petita vall. A mesura que anem pujant cada vegada tenim més a prop les parets del circ davant nostre.
El camí amb les fites es dilueix una mica. Des d'aquí, tenim diverses opcions però totes ens condueixen fins al fons del circ. L'itinerari és obvi, no hi ha pèrdua. El panorama que tenim davant és caòtic tot tapat per la boira. A la dreta del tot del circ la canal Vermicelle resta poc definida i queda una mica amagada, però podem reconèixer clarament la seva entrada.
Creuem la base del circ cap a la dreta fins situar-nos a l'altra banda d'un esperó de roca que baixa paral•lelament a la canal Vermicelle.
Arribem ara en un pendent de neu inclinada just per sota del corredor Vermicelle.
Guanyem aquesta pala de neu no massa inclinada i ens plantem ràpidament a l'entrada de la canal Vermicelle i veiem que no tenim traça, avui el Josep li tocarà treballar més.
Entrem a l'interior del corredor encaixonat completament entre impressionants parets que el tanquen pels dos costats durant aquests primers metres el corredor oculta la seva sortida, no la podem veure fins a més endavant i menys avui. Aquesta part inicial presenta la menor pendent de tot el corredor. A mesura que anem avançant la canal es va fent més estreta i el pendent que en general és bastant uniforme es va fent més acusada arribant a assolir uns 45º aproximadament. En aquesta canal difícilment toca el sol. Com la pendent no és massa fort i la dificultat no és molt alta, se sol fer sense assegurar.
A la part de dalt de la canal, aquesta es ramifica, i tenim dues possibilitats per sortir i arribar a la carena. Sortim per la dreta on es troba el tros mes dret entre els 50 i 55º .
Avui amb el temps que tenim entre la boira i la pluja no fem el cim de Cambre d’Ase i baixem caminant seguint l'ampla carena, i aprofitant la neu per no traure’ns els grampons.
Contemplem l'extensíssima plana de la Cerdanya, tant el vessant català com el francès, ja que des d'aquí es contempla en tota la seva amplitud quant no tenim la boira també s'observen els grans cims ceretans del nord: Peric, Carlit, Puigpedrós,... Anem resseguint la carena seguin les fites fins arribar al telecadira de Font Freda, fins enllaça la pista que enllacem amb el camí de pujada.
Una sortida matinal fàcil i divertida tot i el mal tems.
 
06 MAIG 2018
Lourdes i Josep
 
06 MAIG 2018
Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."