Inici Qui som Refugis 2000  
GIGOLÓ
Nova ascensió a l'impressionant Cirque de Cambre d'Ase  després l'ascensió pel Corredor Vermicelle fa un any i aprofitant que el Jaume i la Montse  ens diuen per fer aquest mític corredor allà anem, es una mica més complicat que el Vermicelle.
El Corredor Gigoló (AD / 240 m / 65º màx) per coronar el Cim del Cambre d'Ase o Cambra d'Ase.
Des del poble de Eyne, continuar per la carretera que puja a l'Estació d'Esquí fins arribar al final de la mateixa, on hi ha un gran explanada a manera d'aparcament situat davant d'una de les pistes de l'estació i on es pot aparcar el cotxe, com que la pista esta neta de neu pugem fins el Pla de Cambre d’Ase.
MATERIAL: Equip bàsic hivernal; casc i 2 piolets imprescindibles; material individual per si cal assegurar la sortida del corredor.
Pujant per la pista d'esquí que tenim just davant. Al final d'aquesta pista, en el punt on acaben les instal•lacions de l'estació d'esquí (teleesquí du Plat), prenem a l'esquerra un camí marcat amb fites, aquí ens equipem doncs ja comença a ploure i la neu es continua i també aprofitem per posar-nos els trastos. Travessem el bosc i remuntem una petita vall. A mesura que anem pujant cada vegada tenim més a prop les parets del circ davant nostre.
Seguim avançant en direcció a la base dels corredors i observant el Gigoló, no sembla que hi hagi cap cordada en ell, ni tampoc empremtes d'aproximació fins a l'entrada del mateix.
Ens posem el material, bàsicament grampons i els piolets i comencem a pujar pel fort pendent que ens conduirà a l'entrada del corredor. Mirant la paret de front, el corredor Gigoló queda a la dreta de la canal Central, ampla i evident.
Veiem restes d'una allau que baixa directament de la canal, i ens hi encaminem. Fem algunes zetes per suavitzar el fort pendent. Hi ha traça, i és fàcil de pujar. Després de pujar uns minuts per la part ampla de la base de les parets, ens encarrilem ja definitivament cap a dins del corredor. El pendent s'accentua i esdevé constant.
El corredor és força recte, tot i que gairebé al final fa una petita essa. Veiem que el corredor està tot cobert de neu, tot i que en algun punt ja l'hi queda molt poc i la roca sobresurt.
Pugem sense dificultat. De fet pensava que aquest corredor seria força més difícil, i la sensació que ens ofereix és de ser tant o més fàcil que el Vermicelle. Evidentment en els corredors influeix molt les condicions que s'hi troben. El dia d'avui, amb neu prou consistent per enfonsar-se poc, amb traça feta i amb una temperatura agradable, l'experiència és fàcil i agradable.
Sense gairebé adonar-nos-en estem ja a la part superior del corredor. Quan gira lleugerament a la dreta el pendent es redreça força, però continua sent fàcil i de pas segur.
El pendent aquí pot ser d'uns 55 o 60º. Probablement quan hi ha més neu i es forma conrnisa el pendent augmenta, com també ho fa al Vermicelle, donant sortides força espectaculars. Avui hi ha poca neu, i de fet els últims 2 metres els fem grimpant sobre roca. És un últim pas fàcil en què cal anar amb compte amb la consistència de la roca.
Hem arribat a dalt en un tres i no res, gaudint de l'experiència que se'ns ha fet curta.
Acabat el corredor, ens dirigim a la cimera del Cambre d'Aze. Des de la sortida del Gigoló, continuem en direcció Est cap a la propera cimera del Cambre d'Ase seguint una empremta ben definida.
Avancem fins arribar al coll previ a la cresta cimera del Cambre d'Ase, on se situa l'entrada de la Canal Central, i ja es veu la creu del cim. La cresta és senzilla però una ensopegada no està permès.
Ens dirigeixim cap al cim guiada per una bona petjada, gaudint del recorregut per la carena que em separa d'ella i després d'uns minuts i sense més complicacions arribem al Cambra d'Ase. Cim del Cambre d'Ase o Cambra d'Ase (2.750 m).
 
13 MAIG 2012
Montse, Jaume, Lourdes i Josep
 
13 MAIG 2012
Montse, Jaume, Lourdes i Josep
 
Per guardar l'arxiu fes clic amb el botÓ secundari del ratolÍ i tria "Guardar destinaciÓ com..."